Objednať sa

Je med horší ako cukor?

82 % cukru,

obsahuje určitá dávka medu. Polovica tohto cukru = 41 % je fruktóza. A fruktóza je hlavným vinníkom priberania hmotnosti.

Med však nie je iba fruktóza. Je to potravina, ktorá je ľuďom dostupná v ich celej evolučnej histórii a ešte aj v dnešných časoch môžeme med získavať v jeho prirodzenej forme.

Na druhú stranu treba poznamenať, že aj tu rozhoduje zdroj. Zloženie a výživové vlastnosti medu sa môžu rôzne líšiť. Závisia totiž od zdrojov nektáru, teda od kvetov, ktoré sa nachádzajú v blízkosti včelieho úľa.

Škodí med nášmu zdraviu?

Vedecké štúdie ukazujú, že konzumácia medu dokáže znížiť hodnoty LDL (zlého) cholesterolu a zvýšiť hodnoty (HDL) dobrého cholesterolu.

To, ale nie je všetko.

Med rovnako tak dokáže pozitívne ovplyvniť hodnoty krvných markerov, ktoré sú spojené so vznikom zápalov, ktoré sú príčinou vzniku civilizačných ochorení.

Naozaj sa z medu priberá?

Je med naozaj príčinou zvyšovania hmotnosti?

Môžu med konzumovať ľudia s cukrovkou?

Je med horší, ako cukor?

Keď Vás zaujímajú odpovede na tieto otázky, mrknite sa na môj článok, ktorý nájdete tu.

Prajem Vám príjemný zvyšok týždňa.

PS: Chceli by ste zmeniť svoje stravovanie a životný štýl, ale neviete, ako na to? Objednajte si svoj termín výživovej konzultácie tu. Získate individuálne a odborné odporúčania priamo Vám na mieru.

Chcete získavať ZDARMA výsledky osemročných skúseností
Tomáša Hadžegu?

Chcete mať ZDARMA informácie, za ktoré by ste dali stovky eur?
Chcete sa vyhnúť chybám?

Jediné, čo musíte urobiť, je zadať váš email. Za to dostanete Spravodaje
Tomáša Hadžegu o výžive 3-4 krát mesačne.

"Nikdy sa nevzdávajte svojich snov. Pretože keď zmiznú, budete síce ďalej existovať, ale prestanete žiť."

Čakám na vašu správu